حتی در کار سادهای مانند، مطالعه کردن، ذهن افراد در 15 تا 20 درصد مواقع، منحرف میشود. برای کسی که کارهای بسیاری برای انجام دارد، این واقعا مشکل است که زمانی را با وجود شرایط مساعد، به دلیل تمرکز پایین از دست بدهد. بسیاری از کارآفرینان در زندگی خود با این مشکل مواجه میشوند؛ با این حال، این حقیقت مشکل را بر طرف نمیکند. برای بهبود قدرت تمرکز باید عوامل مخل و مزاحم شناسایی و پس از آن راهکارهایی برای برطرف کردن این موارد پیشنهاد کنیم.
اگر برای انجام بهتر کارهای خود به تمرکز بالاتری نیاز دارید، پیشنهاد میکنیم در ادامه با رازینهمگ همراه باشید.
حتما بخوانید:
-
خواب ناکافی
هر انسان روزانه به 7 تا 9 ساعت خواب نیاز دارد. کمبود خواب یکی از عواملی است که تمرکز کردن را برای فرد دشوار میسازد. افراد پرمشغله، کارهای فراوانی برای انجام دارند و همین امر گاهی اوقات باعث میشود نتوانند به اندازهی کافی بخوابند. بیخوابی مزمن در نهابت سبب میشود نتوانند به خوبی روی کارهایشان متمرکز شوند.
تصور کنید در یک مهمانی نشسته اید و با یکی از میهمانان گفتوگو میکنید. در این میان صداهای متعددی به گوش شما میرسد. با این حال میتوانید صدای فرد مقابل خود را از دیگر صداها تشخیص دهید. تحقیقات نشان دادهاست؛ افرادی که به اندازهی کافی نمیخوابند، به خوبی نمیتوانند صداهای مختلف را از یکدیگر تمیز دهند. برای مقابله با این مشکل، باید مراقب برنامهی خواب خود باشید و در شبانهروز به اندازهی کافی بخوابید.
حتما بخوانید:
-
عوامل حواسپرتکن
یکی دیگر از عواملی که تمرکز کردن را دشوار میکند، حواسپرتکنها هستند. همهی آدمها در زندگی با این عوامل روبهرو میشوند. یکی از تحقیقات نشان داد که 89 درصد کارمندان در طی روز کاری بخشی از وقت خود را هدر میدهند. موارد مختلفی میتواند حواس انسان را پرت کند؛ مانند، تماسهای تلفنی، چت کردن، غیبت کردن، وبگردری، شبکههای اجتماعی و … . برای از بین بردن این عوامل میتوانید از نرمافزارهایی استفاده کنید که این وبسایتها را مسدود میکنند. همچنین میتوانید گوشی همراه خود را خاموش کنید.
حتما بخوانید:
- افراد موفق با این 8 کار وقت خود را تلف نمیکنند
- وقت بیشتری برای کارهایتان می خواهید؟ _ این 7 کار را انجام ندهید
- استفاده از شبکههای اجتماعی در محیط کار
-
اولویتبندی نکردن
یکی از مواردی که تمرکز فرد را به هم میزند، اولویتبندی نکردن کارها است. اگر برای کارهای خود را اولویتبندی نکنیم، زمانی که قصد پیشبرد کارهای خود را داریم، با سر در گمی مواجه خواهیمشد. بخشی از زمان ما به این ترتیب هدر میرود. علاوه بر این حین انجام هر یک از کارهای خود، نگران کارهای باقیماندهمان خواهیم بود. این امر تمرکز را از فرد میگیرد. اگر با این مشکل مواجه هستید، بهتر است هر چه زودتر کارهایتان را اولویتبندی کنید.
حتما بخوانید:
-
اضطراب
تمرکز و اضطراب بایکدیگر در تضاد اند. هر عاملی که باعث مضطرب شدن فرد شود، تمرکز او را مختل خواهدکرد. زمانی که میخواهیم چند کار را به طور همزمان انجام دهیم، احساس اضطراب خواهیمکرد. یکی از راههای بهبود این وضعیت، استفاده از تمرینات ذهنی و تمدد اعصاب است.
حتما بخوانید:
-
سبک زندگی
سبک زندگی، از دیگر عوامل موثر بر توانایی تمرکز کردن است. برنامهی غذایی ما باید شامل کربوهیدراتهای پیچیده، پروتئین و چربیهای ساده باشد. ورزش نیز از دیگر عواملی است که روی تمرکز کردن فرد تاثیر مثبت میگذارد. اگر بدون توجه به اهمیت رژیم غذایی سالم، مدام از تنقلات و فستفودها استفاده کنیم و ورزش کردن را نیز نادیده بگیریم، توانایی لازم برای تمرکز کردن را نیز نخواهیم داشت.
-
بینظمیهای محیطی
بینظمی نیز از دیگر عوامل مخرب به شمار میرود. اگر زمانی که مشغول به کار هستید، گاهوبیگاه فردی از شما سوال بپرسد و یا موضوعی را مطرح کند، مسلما نخواهیدتوانست روی موضوع کاریتان تمرکز کنید. بنابراین باید برای بالا بردن بهرهوری خود، این عوامل مخل را کاهش داده و کنترل کنید.
-
ADHD یا اختلال کمتوجهی-بیشفعالی
اگر هیچ یک از موارد بالا را دلیل اختلال تمرکز خود نمیدانید، احتمالا مبتلا به ADHD یا اختلال کمتوجهی-بیشفعالی هستید. 5 تا 1. درصد کودکان و 4 درصد بزرگسالان از این اختلال رنج میبرند. اما، اختلال کمتر از 20 درصد بزرگسالان مبتلا به ADHD، تشخیص داده و یا درمان شدهاست. اگر مدام بینظم و بیقرارید و تمرکز ندارید، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.
کدام یک از عوامل بالا تمرکز کردن شما را با مشکل مواجح کردهاست؟ این عوامل از شناسایی کنید و با استفاده از راههای پیشنهادی به تدریج آنها را از بین ببرید.
برگرفته از اینجا
من سارا یداللهی، دانشجوی پزشکی هستم. نوشتن رو خیلی دوست دارم مخصوصا راجع به مطالب سبک زندگی، روانشناسی و همچنین مطالب ورزشی. تقریبا یک سال هست که تو رازینه فعالیت میکنم و امیدوارم مطالبی که مینویسم برای مخاطبان مفید باشه.
یک دیدگاه در “7 عاملی که تمرکزتان را به هم میزند”