دانشجو پسر با موی فر

10 نکته‌ای که هر دانشجو باید بداند


می‌خواهید از خانه خارج شوید؛ ولی، کلیدتان را پیدا نمی‌کنید. سر جلسه‌ی امتحان نشسته‌اید و جواب سوال‌ها یادتان نمی‌آید. انگار جواب را می‌دانید؛ اما، در عمل چیزی برای نوشتن ندارید. در این لحظات به نظر می‌رسد راهی جز متوسل شدن به غیب وجود ندارد. به راستی برای رها شدن از این شرایط چه راه‌هایی پیش رو داریم؟

برای یادآوری کارهای روزانه‌ی خود می‌توانید از تقویم‌های آنلاین استفاده کنید. این روش به شما کمک می‌کند تا قرارهای ملاقات و یا جلسات کار خود را فراموش نکنید. ولی اگر لازم باشد چیزی را برای مدت طولانی به خاطر بسپارید، این تقویم‌ها کمکتان نخواهندکرد.

اگر می‌خواهید حافظه‌ی خود را تقویت کنید، در ادامه با رازینه‌مگ همراه باشید تا به 10 روش که آموختن و به یاد آوردن را برایتان ساده‌تر می‌کند، اشاره کنیم.

حتما بخوانید:

  1. با تمرکز بیاموزید

گاهی‌اوقات مطلبی را می‌خوانیم؛ اما، خواندن و نخواندن مان عملا فرقی با هم ندارد. اگر می‌خواهید موثر بخوانید، لازم است هر چیزی را که تمرکزتان را بر هم می‌‌زند، از خود دور کنید. این عامل می‌تواند تلویزیون، صدای اطرافیان و یا هر چیز دیگری باشد. بدون تمرکز اطلاعات از حافظه‌ی کوتاه‌مدت به حافظه‌ی بلندمدت منتقل نمی‌شود.

اگر با عده‌ی پرسروصدایی هم‌خوابگاهی شده‌اید، سعی کنید با آن‌ها کنار بیایید. با هم توافق کنید زمانی از روز را همگی درس بخوانید. شاید برای شما و هم‌خوابگاهی‌هایتان این ایده عملی نباشد. در این صورت، احتمالا لازم است جای دیگری مثل یک کتابخانه را برای درس خواندن در نظر بگیرد.

حتما بخوانید:

  1. کیفیت را فدای کمیت نکنید

اگر از آن دسته آدم‌هایی هستید که پشت‌سرهم می‌خوانند، بدانید پشت‌سرهم یاد نمی‌گیرید. ذهن شما نیاز به استراحت دارد. درست مانند یک کامپیوتر که بعد از مدتی باید شارژ شود، ذهنتان نیز به زمانی برای آرام گرفتن نیاز دارد. این فاصله‌ها به مغز شما کمک می‌کند تا داده‌های خود را بهتر تحلیل کند. از طرف دیگر در این زمان‌ها می‌توانید به موضوعاتی که هنگام یادگیری ذهنتان را مشغول می‌کند، بپردازید.

  1. مطالب را منظم به خاطر بسپارید

ذهن مانند یک کتابخانه است. شما می‌توانید کتابخانه‌ی خود را بدون هیچ نظم و ترتیبی، از کتاب پر کنید. این روش به انرژی کمتری نیاز دارد نسبت به زمانی که بخواهید کتاب‌هایتان را باقاعده بچینید. اما طبیعتا استفاده از آن کتاب‌ها، گیجتان خواهدکرد. اگر می‌خواهید در آینده راحت‌تر آموخته‌هایتان را به یاد آورید، آن‌ها را دسته‌بندی کنید. مثلا اگر می‌خواهید کلمه‌ی جدیدی را بیاموزید، آن را در کنار هم‌معنی‌هایش قرار دهید و یا اگر یک بیماری چند نشانه دارد، آن‌ها را شماره‌گذاری کنید.

  1. جزئیات را بخوانید و مرور کنید

اگر می‌خواهید یادآوری، آموخته‌ها برایتان آسان‌تر شود، باید آن‌ها را همراه با نشانه‌هایی به خاطر بسپارید. به عنوان مثال زمانی که می‌خواهید یک مبحث جدید را بیاموزید، ابتدا یک نمای کلی از آن را بخوانید و سپس، جزئیات را مطالعه کنید. اگر چند بار از این روش استفاده کنید، تاثیر آن را به خوبی در روند آموزشی خود احساس خواهیدکرد.

  1. به تصاویر خیره شوید

خیلی‌ها آموخته‌هایشان را با استفاده از تصاویر به یاد می‌آورند. تصاویر یادآوری را برای ما آسان‌تر می‌کند. هنگامی که کتابی را مطالعه می‌کنید، تصاویر و نمودار‌ها را با دقت نگاه کنید. اگر در کتابتان از عکس و نمودار به ندرت استفاده شده‌است، خودتان می‌توانید در حاشیه‌ی آن بنا به نیاز نمودار و یا جدول بکشید. تاثیر رنگ‌ها را نیز دست کم نگیرید. نکته‌ها و بخش‌های مهم کتاب را با ماژیک‌ها و یا خودکار‌های رنگارنگ برای خود نشانه‌گذاری کنید.

  1. میان مطالب جدید و آموخته‌های قبلی تان ارتباط برقرار کنید

مطالب جدید را به آموخته‌های قبلی خود ربط دهید. این ارتباط‌ها یادگیری را برای شما آسان‌تر می‌کند. از این روش می‌توانید حتی برای به یاد آوردن کارهای روزانه و عادی خود نیز استفاده کنید. این به خود شما بستگی دارد که یکی از مباحث درسی برایتان تبدیل به یک دغدغه شده یا خرید نان را از یاد می‌برید.

  1. به دیگران بیاموزید

پژوهش‌ها نشان داده‌است؛ بلند مطالعه کردن یک مطلب جدید، یادگیری آن را آسان‌تر می‌کند. از طرف دیگر، روان‌شناسان نشان داده‌اند که دانشجویان مفاهیمی را که از زبان هم‌کلاسی‌هایشان می‌شنوند، بهتر می‌آموزند. شما نیز می‌توانید آموخته‌های جدید خود را به دیگر دوستان‌تان آموزش دهید تا علاوه بر آن‌ها خودتان نیز مطالب را بهتر از گذشته یاد بگیرید.

  1. برای مطالب مشکل بیشتر وقت بگذارید

شاید برای شما هم پیش آمده‌باشد که مطالب آغاز و پایان یک بخش را بهتر از میانه‌های آن بلد باشید. محققان در پژوهش‌های خود دریافته اند که چینش یک مطلب نیز در به یاد آوردن آن موثر است. با این حال شما می‌توانید با مرور بیشتر مطالب میانی و صرف زمان بیشتر، آن‌ها را نیز با کیفیت مطلوبی به یاد بیاورید.

  1. روش کار خود را تغییر دهید

مراقب باشید که درس خواندن شما را خسته نکند. همان‌طور که هر از چند گاهی چیدمان خانه‌ را تغییر می‌دهید تا احساس تازه‌ای را تجربه کنید، شیوه‌ی درس خواندن خود را نیز عوض کنید. این کار درس خواندن را برایتان به یک بازی و یا تفریح تبدیل می‌کند. مثلا می‌توانید محل مطالعه‌ی خود را تغییر دهید و یا اگر عادت کرده‌اید شب‌ها درس بخوانید، از این به بعد  چند دقیقه از صبح را به مرور خوانده‌هایتان اختصاص دهید.

  1. خوب بخوابید

خواب کافی و با کیفیت، یادگیری را برایتان آسان‌تر می‌کند. چرت بعد از فراگیری، به شما کمک می‌کند مطالب را سریع‌تر یاد بگیرید و به یاد آورید. پژوهشگران با مقایسه‌ی دندریت موش‌هایی که مانع خواب آن‌ها شدند و موش‌هایی که از خواب کافی برخوردار بودند، مشاهده کردند که دندریت موش‌های گروه اول نسبت به گروه دوم رشد کمتری پیدا کرده‌است.

حتما بخوانید:

 

امیدواریم از این به بعد با احساس بهتری خواندنی‌ها را بخوانید و به یادآوردنی‌ها را به یاد بیاورید.

 

بر گرفته از اینجا

۳ دیدگاه در “10 نکته‌ای که هر دانشجو باید بداند”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *