درس خواندن

10 روش افزایش انگیزه برای درس خواندن

گاهی اوقات برای درس خواندن امروز و فردا می‌کنیم و کارهای مختلف را جایگزین آن می‌کنیم. این مسائل برای هر کسی به وجود می‌آید؛ اما، چگونه می‌توان این شرایط را تغییر داد؟ در ادامه با رازینه‌مگ همراه باشید تا به چند روش که باعث تقویت اراده برای درس خواندن می‌شوند، اشاره کنیم.

حتما بخوانید:

  1. هر کاری که انجام می‌دهید را رها کنید و درس بخوانید

شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که برای درس نخواندن خود بهانه‌تراشی می‌کنند. هر کار دیگری را به درس خواندن ترجیح می‌دهند. از رفتن به پیک‌نیک گرفته تا تماشای فیلم و گردش در شبکه‌های اجتماعی. بهتر است بدانید اگر واقعا لازم است درس بخوانید، باید این بهانه‌ها را کنار بگذارید. هر کاری را که خود را با آن سرگرم می‌کنید تا از زیر بار درس خواندن فرار کنید، کنار بگذارید و هرچه سریع‌تر به جای خلوتی بروید و شروع به مطالعه کنید. این کار باعث می‌شود سریع‌تر ذهنتان از دغدغه‌ی درس خواندن خالی شود و بعد با خیال راحت به کارهای دلخواهتان را انجام دهید. شروع هب درس خواندن از ادامه دادن آن دشوارتر است. پس از درس خواندن نهراسید و با قدرت اولین قدم را بردارید.

  1. یادداشت بردارید

زمانی که مطالعه می‌کنید، یادداشت بردارید. حتی اگر قرار نباشد یادداشت‌های خود را بعدا بخوانید، این کار کیفیت مطالعه‌ی شما را بالا می‌برد. دو دقیقه‌ی شروع مطالعه، لحظات حساسی به شمار می‌روند؛  زیرا، ممکن است بخواهید از زیر بار درس خواندن شانه خالی کنید. بنابراین از همان ابتدا یادداشت‌برداری را شروع کنید. اگر کیفیت یادداشت‌هایتان بالا نیست، نگران نباشید. هدف اصلی از این یادداشت‌برداری‌ها پایداری شما در خواندن است. وقتی از چیزهایی که می‌خوانید یادداشت بر می‌دارید، ناخودآگاه با تمرکز بالاتری مطالعه می‌کنید. این کار ادامه‌ی کار را نیز برای شما جذاب‌تر می‌کند. بعدها اگر یادداشت‌‌برداری را باکیفیت انجام داده باشید، می‌توانید برای مرور مطالب نیز از آن‌ها بهره بگیرید. در غیر این صورت نیز یادداشت‌های خود را به چشم اتلاف وقت نگاه نکنید.

  1. با نشاط درس بخوانید

با شور و نشاط درس بخوانید. درس خواندن را به چشم یک فعالیت جذاب ببینید. این رویه بازدهی شما را بالا می‌برد. بنا به شخصیت و علایقتان از راه‌هایی ارائه‌شده و یا هر روش دیگری که می‌پسندید برای حفظ انرژی خود استفاده کنید..

از موسیقی‌های مهیج استفاده کنید. موسیقی‌هایی که برای رویدادهای ورزشی استفاده می‌شوند، از این جمله موسیقی‌ها به شمار می‌روند.

بالا و پایین بپرید. بدوید. در هوا مشت بزنید و …

به سخنرانی‌های انگیزشی گوش دهید و یا از جملات الهام‌بخش استفاده کنید.

مکان مطالعه‌ی خود را تغییر دهید. نگذارید فضا برایتان خسته‌کننده و تکراری شود.

  1. به خودتان جایزه بدهید

برای خودتان جایزه در نظر بگیرید. به عنوان مثال بگویید اگر این بخش را به خوبی و در زمان تعیین شده مطالعه کنم، برای شام به رستوران مورد علاقه‌ام خواهم رفت. این که جایزه چه باشد به شما بر می‌گردد. جایزه شما باید چیزی باشد که دوستش دارید. از یک لباس گرفته تا شکلات و … .

  1. دیگران را در جریان کارهایتان قرار دهید

اگر روش‌های بالا برای شما موثر نیست، می‌توانید از این گزینه استفاده کنید. به اطرافیان خود بگویید که در امتحان پیش رو نمره‌ی بالایی به دست خواهید آورد. این گونه برای حفظ آبرویتان هم که شده، درس خواهیدخواند و راحت‌تر از عواملی که حواستان را پرت می‌کنند، کنار خواهیدگذاشت. همچنین می‌توانید به دوستانتان بگویید با آن‌ها درس خواهیدخواند. در این صورت دوستانتان مراقب درس خواندن شما خواهندبود.

  1. برای کارهایتان زمان مشخص در نظر بگیرید

اگر می‌خواهید با تمرکز درس بخوانید، باید زمانی را برای انجام سایر کارهای خود نیز در نظر بگیرید. در غیر این صورت مدام ذهنتان درگیر مسائل دیگر خواهدبود. زمانی که درس می‌خوانید باید عواملی که حواستان را پرت می‌کنند، کنار بگذارید. به عنوان مثال درس خواندن نیابد با تماشای تلویزیون همزمان باشد. برای این که از این قبیل تجربه‌ها جلوگیری شود، لازم است زمان کافی برای استراحت و یا انجام سایر وظایف خود در نظر بگیرید.

بهتر است با توجه به برنامه‌ی زندگی خود، زمانتان را میان کارهای مختلف تقسیم کنید. یعنی برایتان مشخص باشد که به عنوان مثال عصرها مخصوص درس خواندن است و شب برای کارهای دیگر. این روند ذهن شما را از سردرگمی خارج می‌کند و باعث می‌شود شروع کردن به درس خواندن برای شما راحت‌تر باشد.

  1. در محیط آرام درس بخوانید

اکثر مردم زمان کافی و مناسبی برای مطالعه در نظر می‌گیرند ولی متأسفانه اجازه می‌دهند عوامل حواس‌پرت‌کن فکر‌شان را منحرف کند و این زمان هدر می‌رود. مراقب باشید مکان مطالعه‌‌تان شامل هیچ یک از مواردی که در گذشته باعث حواس‌پرتی‌تان می‌شد، نباشد. معمولا این به معنای یک مکان ساکت، خلوت و خصوصی است که در آن خبری از بازی‌های ویدئویی، سرگرمی‌های آنلاین، گپ‌وگفت با دوستان، تلویزیون و امثال آنها نباشد.

خیلی از افراد زمان کافی را برای درس خواند در نظر می‌گیریند؛ با این حال، نتیجه دلخواه خود را به دست نمی‌آورند. علت این اتفاق این است که این افراد عواملی حواس‌پرت‌کن را از خود دور نمی‌کنند. جایی که برای درس خواند در نظر می‌گیرید، باید ساکت باشد و بازی‌های کامپیوتری، شبکه‌های اجتماعی و … نباید در آن وجود داشته‌باشد. اگر برای درس خواندن به اینترنت نیاز دارید ولی نمی‌خواهید حواستان با وبگری‌ها بیهود پرت شود، می‌توانید از افزونه‌هایی استفاده کنید که درسترسی به وب‌سایت‌های مورد نظر شما را در مدت زمانی که ‌می‌خواهید، محدود می‌کنند.

  1. از موسیقی زمینه استفاده کنید

برخی افراد در سکوت دچار خیال‌پردازی می‌شوند و تمرکز کردن برایشان دشوار می‌شود. اگر شما نیز ز این دسته افراد هستید، می‌توانید هنگام درس خواندن، به موسیقی گوش دهید. این موسیقی نباید حواس شما را پرت کند. اگر هنگام پخش موسیقی به جای درس خواندن، همراه با آهنگ می‌خوانید، باید آن را قطع کنید. بهتر است موسیقی مورد استفاده صدایی ثابت باشد؛ مانند، صدای قطرات باران.

  1. وقت‌کش‌ها را از بین ببرید

اگر اتلاف وقت برایتان به مشکل بزرگی تبدیل شده‌است، بهتر است چاره‌ی عملی برای آن در نظر بگیرید. اگر هربار که می‌خواهید درس بخوانید به جای آن مشغول بازی ویدئویی می‌شود و یا در شبکه‌های اجتماعی وقت می‌گذرانید، بهتر است بازی‌ها را بفروشید و یا استفاده از شبکه‌های مجازی را برای خود محدود کنید. ممکن است ریشه‌کن کردن عوامل تلف‌کننده‌ی وقت برای شما ناخوش‌آیند به نظر برسد؛ اما، در دراز مدت از نتایج به دست آمده از اراده‌ی خود لذت خواهیدبرد. ضمن این که به طور شفاف به این نتیجه خواهیدرسید که با حذف عوامل حواس‌پرت‌کن، چیز مثبتی را از دست نداده‌اید.

  • به وضعیت فیزیکی بدنتان رسیدگی کنید

برای این که ذهن فعالی در زمان درس خواندن داشته‌باشید، باید به بدن خود توجه کنید. قبل از درس خواندن نیازهای فیزیکی بدنتان را برطرف کنید. یعنی به عنوان مثال اگر خسته هستید، بخوابید و یا اگر گرسنه هستید، از یک میان‌وعده استفاده کنید. ورزش کردن نیز از دیگر عواملی است که بدنتان را به حالت آمده در می‌آورد.

 

چه چیزی مانع درس خواندن شما است، بار دیگر موارد گفته شده را مرور کنید و برای رفع موانع پیش‌رو گام بردارید.

 

برگرفته از اینجا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *