این روز ها بسیاری از مردم به قهوه معتاد هستند. برخی افراد حتی به جای وعده های غذایی خود، قهوه می نوشند. البته قهوه طعم و مزه ی خوبی دارند. حتی مصرف قهوه ی بدون شکر می تواند موجب کاهش وزن شود. همچنین، مصرف قهوه به افرادی که شب کار هستند، کمک می کند، تمرکز خود را حفظ کنند. اما، در کنار این فواید، نکات منفی زیادی راجع به قهوه وجود که در ادامه به ده مورد از آن ها می پردازیم:
-
تاثیر بر روند رشد کودکان
از یک دیدگاه، قهوه مانند مواد مخدر است! کافئین شما را معتاد می کند. کودکان نباید زیاد قهوه بنوشند، زیرا به کافئین موجود در آن وابسته می شوند. کافئین بر سلامتی آن ها تاثیر می گذارد و به ویژه باعث می شود، به خوبی رشد نکنند.
-
کاهش باروری در خانم ها
در برخی کشور ها مصرف قهوه برای خانم های باردار، ممنوع است. مطالعه ای در دانشکده ی پزشکی دانشگاه نوادا در ایالات متحده نشان داده است که مصرف قهوه شانس باردار شدن بانوان را تقریبا 27 درصد کاهش می دهد.
[arpw limit=’1′ thumbnail=’true’]
-
سردرد
تا به حال حس خماری پس از مصرف قهوه را تجربه کرده اید؟ من چنین تجربه ای داشته ام! نوشیدن قهوه گاهی اوقات می تواند با یک سردرد بد همراه باشد که در افرادی که به تازگی شروع به نوشیدن قهوه کرده اند، این اثر شدیدتر است. استفاده بیش از حد کافئین می تواند باعث سردرد و حتی میگرن شود.
-
بی خوابی
مصرف قهوه می تواند برای افرادی که در شیفت شب کار می کنند، مفید است، زیرا می توانند بیدار بمانند و با تمرکز به کار خود مشغول باشند. اما، افرادی که لازم نیست، شب ها تا دیر وقت بیدار باشند، بهتر است شب ها قهوه ننوشند چون ممکن است منجر به بی خوابی شود؛ یعنی فرد مجبور می شود، در حالی که همه از خواب آرام خود لذت می برند، تمام شب را به سقف زل بزند! مراقب باشید و زمان مصرف قهوه را مدیریت کنید.
-
افزایش ضربان قلب
برای افرادی که بدن ضعیفی دارند یا کاملا سالم نیستند، قهوه نوشیدنی مناسبی به شمار نمی آید. یک پژوهش جدید نشان می دهد که بلافاصله پس از مصرف قهوه، قدرت ضربان قلب افزایش می یابد. هنوز مشخص نیست که این حالت، منجر به عوارض طولانی مدت قلبی می شود یا خیر.
-
کاهش استحکام استخوان
مصرف زیاد قهوه، باعث افزایش دفع مایعات از بدن می شود. این امر خود باعث دفع ادراری کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و عناصر دیگر می شود که می تواند منجر به پوکی استخوان شود. به علت تفاوت های ژنتیکی، برخی بانوان بیشتر تحت تاثیر کافئین قرار می گیرند. اما، عاقلانه است که همه بانوان میانسال، مقدار کافی کلسیم در رژیم غذایی خود داشته باشند و روزانه بیش از 300 میلی گرم کافئین مصرف نکنند.
-
افزایش سطح استرس
مصرف زیاد قهوه، باعث می شود بدنتان به گونه ای فعالیت کند که انگار تحت استرس مداوم هستید. اگر مشغله های کاریتان زیاد است یا خسته هستید، مصرف قهوه ممکن است بعث افزایش استرس و پرفشاری خون شود که می تواند در درازمدت منجر به بیماری های قلبی شود.
-
کاهش آب بدن
کافئین یک ماده ی ادرار آور است. در نتیجه افرادی که به طور مرتب قهوه مصرف می کنند، در معرض کاهش آب بدن هستند. درگیر بودن در فعالیت های متعدد یا زندگی در اقلیم های گرم و خشک، حساسیت فرد را به کاهش آب ناشی از قهوه افزایش می دهد. افرادی که مقدار زیادی قهوه می نوشند باید مراقب باشند که پس از فعالیت های بدنی، برای تامین آب بدن خود، به مقدار کافی آب یا نوشیدنی های بدون کافئین بنوشند.
-
افزایش قند خون
مصرف قهوه برای مبتلایان به دیابت نوع 2، ضرر بیشتری دارد، زیرا می تواند منجر به افزایش قند خون شود. در این صورت این افراد نمی توانند مصرف انسولین خود را به خوبی مدیریت کنند. همچنین مصرف قهوه می توانند فشار خون این افراد را نیز اندکی افزایش دهد. اگر کنترل قند خون یا فشار خون برای شما مشکل است، به مصرف نوشیدنی های بدون کافئین به جای قهوه فکر کنید.
-
مشکلات گوارشی
بسیاری از مردم، پس از نوشیدن قهوه، احساس سوزش در شکم خود می کنند. زیرا قهوه، ترشح اسید معده را افزایش می دهد که منجر به افزایش احتمال ایجاد زخم معده می شود.کافئین همچنین منجر به کاهش فشار دریچه ی بین معده و مری می شود و خطر ورود مواد غذایی و ترشحات از معده به مری را افزایش می دهد و محتویات اسیدی معده وارد مری می شود که منجر به سوزش سر دل و ریفلاکس می شود.
واقعا قهوه برای سلامتی خوب نیست، اگر ضروری نیست، از مصرف قهوه صرف نظر کنید. پیش از خوردن و آشامیدن هر ماده ی غذایی مراقب باشید. دستور مصرف آن را بخوانید یا اگر دچار بیماری خاصی هستید، با پزشک مشورت کنید. سلامتی خود را سرسری نگیرید، زیرا ارزشمند ترین هدیه ی خدا به شما است.
منبع: the10bestreview
سلام، من نرگس سلطان زاده هستم؛ کارشناسی ارشد مهندسی عمران از دانشگاه تهران. از قدیم به نوشتن علاقه داشتم و همین باعث شد وبلاگنویسی و فعالیت در شبکههای اجتماعی مختلف رو تجربه کنم. از اردیبهشت 97 در مجله رازینه فعالیت دارم و امیدوارم مطالب مفیدی برای شما داشته باشم.