افراد باهوش چه کسانی هستند

۲3 عادت روزانه که شما را باهوش‌تر می‌کنند – قسمت دوم

در قسمت قبل در مورد عادات افراد باهوش و کارهایی که باعث ورزیدگی مغز می‌شوند صحبت کردیم. در این قسمت نیز ادامه 23 مطلب را آوردیم و می‌خواهیم به شما معرفی کنیم.

  1. پیگیر سوال‌های خود باشید

یکی از مسائل مهمی که امروزه با وجود عقاید مختلف، همه باید به آن پایبند باشند، این است که هیچ حرفی را بدون دلیل قانع‌کننده قبول نکنند. اگر برای شما هم مسئله‌ای بوجود آمد، به هیچ‌وجه راضی نشوید که آن را از دست بدهید. این سوال را مانند نخی دنبال کنید تا به یک جواب قانع‌کننده برسید. یادتان باشد پیش‌فرض‌های شما نباید روی جواب سوالتان تاثیر بگذارند. اجازه دهید مغرتان خودش با کنکاش فراوان جواب خودش را پیدا کند. این کار باعث ورزیدگی ذهنتان خواهد شد.

  1. یک سرگرمی جالب روزانه داشته باشید

اگر روزها خیلی خسته می‌شوید و نمی‌دانید چه کار باید بکنید، به جای تماشای تلویزیون و امثالهم یک سرگرمی مهیج برای خودتان پیدا کنید. فرق سرگرمی با تماشای فیلم این است که ذهن شما را آرام به جهتی هدایت می‌کند که مجبور است به راه‌های جدید و راه‌حل فکر کند.

از این روست که می‌گوییم برای خودتان یک سرگرمی پیدا کنید. اگر مادر شدن را تجربه کرده‌اید، پیشنهاد جالبی برایتان داریم؛ زمانی که دارید با فرزندتان بازی می‌کنید به این فکر کنید که چرا فلان کار را انجام داد، یا او الان در حال فکر کردن به چه موضوعی است؟ هم شناختتان نسبت به کودک را زیاد کرده‌اید و هم مغز خودتان را به کار گرفته‌اید. از طرفی می‌توانید دقت فرزندتان را زیر نظر بگیرید و میزان تمرکز او را بررسی کنید.

  1. با افرادی که به نظرتان جالب هستند رفت و آمد داشته باشید

دوست خوب، یکی از نعمت‌هایی است که هر کس احتمالا یکبار در عمرش آن را تجربه کرده است. متاسفانه پیدا کردن یک هم‌صحبت خوب، در این دوره بسیار سخت است. حتما شنیده‌اید که امام علی(علیه السلام) فرموده‌اند: «عاجزترین مردم کسى است که از به دست آوردن دوستان عاجز باشد و از او عاجزتر کسى است که دوستانى را که به دست آورده از دست بدهد.  (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص 14).

رفت و آمد کردن با افرادی که دوستشان دارید، برای شما بسیار مفید است. این فرصت طلایی را از دست ندهید.

  1. چیزهایی که یاد گرفته‌اید بنویسید

نوشتن و نوشتن و نوشتن! حتما تا به الان دیگر اهمیت نوشتن و میزان مفید بودن آن را فهمیده‌اید. نوشتن در مورد هر موضوعی ذهن شما را کارا بار می‌آورد. یکی از مراحل یادگیری هم این است که مطالبی را که فکر می‌کنید یاد گرفته‌اید، یادداشت کنید.

خودتان را با نوشتن آشتی دهید. قلم نعمت بزرگی و مقدسی است. آن را باارزش بشمارید.

  1. مطالبی را که یاد گرفته‎اید به کار ببندید

یکی دیگر از مراحل یادگیری این است که کارهایی که یاد گرفته‌اید تا حد امکان عملی کنید. در بستر عمل این مطالب همه در وجودتان نهادینه می‌شوند و کامل برایتان جا می‌افتد. این به معنی این است که می‌توانید روی مغرتان به عنوان یک مغز ورزیده حساب باز کنید.

  1. روزنامه و مجلات را فراموش نکنید

خواندن و نوشتن مطالب روز شما را آپدیت می‌کند و هر روز شما را با جدیدترین مطالب هر روز آشنا می‌کند. این کار حافظه شما را تقویت می‌کند. البته بعضی روانشناسان اعتقاد دارند مطالعه کردن مجلات باعث کم شدن حافظه می‌شود و دلیل آن را هم از شاخه‌ای به شاخه‌ای پریدن می‌دانند. این حرف خیلی دور از ذهن نیست و نکته قابل تاملی دارد.

  1. شما می‌توانید هر نظری را انتقاد کنید

انتقاد کردن از مطالب را یاد بگیرید. این هم جزء آن دسته مطالبی هستند که باعث می‌شوند دنیا را جور دیگری نیز ببینید و همه مسائل را حل شده و درست ندانید. در واقع این همان ورزش فکرتان است. مسائل را از زوایای مختلف ببینید و درست و غلطش را به طور پیوسته بررسی کنید.

  1. بازی‌های فکری در اوقات فراغت انجام دهید

یادتان باشد گفتیم به جای کارهای روتین روزانه، سعی کنید سرگرمی‌هایی داشته باشید که برایتان مفید باشد. یکی از این کارها، بازی کردن با کودکتان است. ویژگی مخصوص بازی‌های فکری این است که شما را به طور خاص با بازی درگیر کرده و به ذنتان کمتر اجازه پرش می‌دهد. علاوه بر این چون در قالب یک بازی طراحی شده است، بیشتر حس کنجکاوی شما را برمی‌انگیزد و شما را همچنان با بازی درگیر نگه می‌دارد.

  1. روزانه چند لغت جدید یاد بگیرید

لغت جدید به معنی پویا بودن شما و بهتر شدن حافظه است. خود این اصل به تنهایی تاثیر بسیار زیادی بر عملکرد مغز دارد. حفظ لغت در زبان‌های دیگر یعنی بالا بودن قابلیت یادگیری مغز در طول دوران و از کارافتاده نشدن سلول‌های مغزی است.

  1. به مکان‌ها و جاهای جدید بروید و از تجربه کردن نترسید

یکی از ویژگی‌های افراد سالم و شاد، تجربه کردن است. تجربه‌های جدید با انسان‌های جدید شما را به اصطلاح آپدیت نگه‌ می‌دارد. همین حس شاد بودن و باانگیزه بودن، تاثیر زیادی بر عملکرد ذهن شما خواهد داشت. کافی است چند روز سعی کنید شادی را تجربه کنید تا ببینید چگونه دریچه‌های ذهنتان به روی شما باز خواهند شد و ایده‌های جدید به کمک شما می‌آیند.

  1. ورزش و تغذیه سالم را از یاد نبرید

عقل سالم در بدن سالم است. ذهن پویا و گیرا در بدنی رشد می‌کند که مواد مورد نیازی را به او برسانید. البته همه شما از تاثیر ژنتیک در عملکرد مغز اطلاع دارید ولی نمی‌توانید اکتساب را در این امر کاملا نادیده بگیرید. اگر بتوانید در هر هفته برای خودتان یک برنامه ورزشی تدارک ببینید برای سلامتی‌تان گام بلندی برداشته‌اید. تغذیه عامل بسیار مهمی در سلامتی به حساب می‌آید. اگر جزء کسانی هستید که به تغذیه‌شان اهمیت نمی‌دهند، بدانید که سخت در اشتباهید. ذهن شما مانند یک کودک که نیاز به غذا دارد، به مواد سالم و پرانرژی نیاز دارد و حیف است که این نعمت خدادادی را با سهل‌انگاری از بین ببریم.

در این‌جا بخوانید:

5 عادت روزانه که به مغز شما آسیب می‌زند.

  1. یک سرگرمی ساده روزانه برای خودتان در نظر بگیرید

سرگرمی‌های روزانه شامل تفریح با دوستان، بازی با فرزند، پیاده‌روی‌های کوتاه، برنامه‌های مذهبی محله را دنبال کردن و یا تماشای یک محتوای جذاب می‌تواند باشد. برای آدم‌های زیادی کار کردن همانند تفریح کردن است که البته به آن‌ها توصیه می‌کنیم حتما زمان جداگانه‌ای را برای تفریح و استراحت روزانه در نظر بگیرند؛ چرا که با ادامه این روند کم کم ذهنشان مستهلک می‌شود و شاید دیگر آن کارایی لازم را، در آینده‌ای نزدیک، نخواهد داشت. این مسئله بسیار مهمی است که شاید خیلی‌ها به آن بی‌توجه باشند.

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. در قسمت‌های بعدی با رازینه همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *