روزانه نکات مختلفی در مورد سلامت جسمانی خود میشنویم اما در این میان گاهی از اهمیت بالای مغز غافل میشویم و ناخواسته گرفتار عادات روزانهای میشویم که به مغزمان آسیب میزند. از میان این عادات 5 عدد را برگزیدهایم و در ادامه آنها را شرح خواهیم داد.
-
نمک فراوان
مصرف زیاد نمک به عنوان عاملی که باعث افزایش فشار خون میشود، ممکن است دردسر ساز باشد. زیرا این عارضهی شایع احتمال بروز سکتهی قلبی را افزایش میدهد.
-
کمبود خواب
دانشمندان هنوز علت نیاز مغز را به خواب به طور مشخص نمیدانند. اما نیاز مغز به خواب بر هیچیک از ما پوشیده نیست و همهی ما احساس خستگی و تمرکز پایین را بعد از شبی که در آن به خوبی نخوابیدهایم، تجربه کردهایم. از این گذشته بیخوابی پیدرپی حافظه را نیز ضعیف میکند و میتواند عاملی برای اختلالات مغزی نیز باشد زیرا هنگام خواب مکانیزمهایی باشدت بالا فعال میشوند تا مغز را از موادی سمی که در طی روز در آن انباشته شده اند، پاکسازی کنند. اگر خواب خوبی نداشته باشید این مکانیزمها نیز نخواهند توانست مغز را کاملاً از مواد سمی پاکسازی نمایند و با انباشته شدن مواد سمی در مغز، کارکرد مغز با مشکل مواجه خواهد شد.
-
آلودگی صوتی
گوشهای شما روزانه در معرض صداهای آزاردهندهی فراوانی قرار میگیرد. گاهی اوقات فکر میکنیم انسانهای اولیه چقدر خوشبخت بودهاند که صدای زمینهی زندگی شان آواز پرندگان بوده، نه بوق ماشینها. امروز با صداهایی نظیر؛ حرکت مترو، آهنگ در حال پخش در هدفونمان و سروصدای ساختمان سازیها احاطه شدهایم و همهی اینها کافی تا ما را دیوانه کنند. بنابر آخرین یافتهها اختلالات شنوایی در حال افزایش است به همین دلیل عاقلانه است تا میتوانید از گوشهای خود مراقبت کنید. به عنوان مثال متخصصان شنوایی سنجی پیشنهاد میکنند برای محافظت از گوشهای خود از ایرپلاگ استفاده کنید.
-
خوردن غذای زیاد
و اما این مورد! احتمالاً آن را دوست ندارید. این همان سبک زندگی نادرستی است که در ابتدای متن به آن اشاره کردیم. عادات غذایی سالم علاوه بر کمک به سلامتی بدن شما، به سلامتی مغزتان نیز کمک خواهدکرد. در سال 2000 میلادی تحقیقی بر روی 6000 فرد که به طور متوسط 50 سال داشتند، نشان داد که افرادی که اضافه وزن دارند، 22 درصد احتمال بیشتری برای اختلالات مغزی دارند. پس شاید لازم باشد برای جلوگیری از مشکلات شدید مغزی رژیم غذایی خود را تغییر دهیم.
-
احساس تنهایی
تنهایی لزوماً به معنای بیدوست بودن نیست. گاهی افرادی که دوستان زیادی دارند نیز میان دوستهای خود تنها هستند. مثل خیلی چیزهای دیگر در زندگی اینجا نیز مسئله کیفیت است.
تنها بودن ممکن است احساس بیکس بودن را به انسان القا کند که باعث ایجاد استرس و التهاب در مغز میشود. در پژوهشی که بر روی 100 نفر که بیش از 80 سال داشتند انجام شد، محققان دریافتند که آن دسته از افرادی که ارتباط کمتری با مردم دارند، بیشتر در معرض ابتلا به عارضههای مغزی هستند.
واضح است که سلامتی مغزی شما به عوامل بسیاری وابسته است. اگر شما بتوانید برنامه زندگی خود را کنترل کنید، خواهید توانست سایر چیزها را نیز کنترل کرده و سالم بمانید.
ما میخواهیم شما را برای سالم نگه داشتن مغزتان تشویق کنیم و اهمیت آن را در سالم ماندن تان بازگو کنیم. مغز دوست گرانبهای شماست. با آن به خوبی رفتار کنید زیرا ناراحت بودن مغزتان یعنی ناراحتی شما.
سلام، من نرگس سلطان زاده هستم؛ کارشناسی ارشد مهندسی عمران از دانشگاه تهران. از قدیم به نوشتن علاقه داشتم و همین باعث شد وبلاگنویسی و فعالیت در شبکههای اجتماعی مختلف رو تجربه کنم. از اردیبهشت 97 در مجله رازینه فعالیت دارم و امیدوارم مطالب مفیدی برای شما داشته باشم.
۲ دیدگاه در “5 عادت روزانه که به مغز شما آسیب میزند”