1. با افراد باهوش وقت بگذرانید
هر کسی در اطرافش چند دوست خوب دارد که به نظرش باهوش به نظر میرسند. چه اشکالی دارد چند ساعت در شبانه روز را با آنها بگذرانید؟ میتوانید به گردش بروید یا با هم کار کنید. اگر کار هر دویتان داخل خانه است که چه فرصتی مناسبتر از این میتوانید پیدا کنید؟ همین الان به او زنگ بزنید و به او بگویید در این هفته یک روز را برای انجام دادن کارهایش، به خانه شما بیاید.
البته ممکن است این کار خیلی دور از ذهن باشد. به همین دلیل اگر دانشگاهی هستید شاید بهتر باشد در همان محیط افرادی را پیدا کنید و حداقل اوقات فراغتتان را با هم بگذرانید. راه حلهای زیادی وجود دارند که با شرایط شما جور دربیایند. سعی کنید آنها را بیابید.
2. ذهنتان را برانگیزید
از همین الان شروع کنید و در مورد مسائل جور دیگری فکر کنید. راجع به مسائلی که شاید بیاهمیت به نظر برسند. سعی کنید درمورد همه چیز بپرسید چرا؟ اگر به یک حساب و کتاب ساده نیاز پیدا کردید، سریع به سراغ ماشن حساب و قلم و خودکار نروید. ذهنی همه را حساب کنید.
در کل ذهن خود را به کار بگیرید و از آن کار بکشید. نتیجه حیرتآور آن را خواهید دید.
3. لیستی از کارهایی که انجام دادهاید تهیه کنید
یک دفتر بردارید و از آن برای نوشتن کارهایی که امروز انجام دادهاید و برای فردا میخواهید انجام دهید، استفاده کنید. نوشتن کارهای انجام شده، به نحوی باعث میشوند ذهنتان درگیر شود و این همان چیزی است که ما میخواهیم. ذهن شروع به یادآوری کارها میکند.
شاید نوشتن خاطرات روزمزه نیز ایده جالبی باشد. البته در خاطرات معمولا جزئیات وارد نمیشوند ولی نوشتن خاطرات نیز نمیتواند خالی از لطف باشد.
4. به کتابها و سایتهای علمی مورد علاقهتان نگاهی بیاندازید
خودتان را کاملا از فضای دانشگاهی دور نکنید. هر از چند گاهی کتابهایتان را نگاه کنید؛ احتمالا ابعاد جدیدی به نظرتان خواهد رسید. درگیری ذهنتان با مسائل علمی هم بسیار جالب است و هم برای سریع شدن ذهن بسیار مفید باشد.
5. به سراغ کتابهای جالب و مورد علاقهتان بروید
ساعات مطالعه در کشور ما بسیار پایین است. اگر شما روزی فقط 50 صفحه از یک کتاب را بخوانید، میتوانید در طول یک سال، حدود 60 کتاب 300 صفحهای را مطالعه خواهید کرد. علاوه بر تقویت ذهن و حافظه، کتاب خواندن دید بسیار عالی به شما در طول زندگی میدهد. آنقدر مطالب جالب و هیجانانگیز خواهید خواند که به معنی واقعی کلمه کتاب یار مهربانتان خواهد شد.
این کار را حداقل برای 40 روز انجام دهید. آزمایش کنید تا ببینید چقدر به کتاب خواندن علاقه پیدا خواهید کرد. با انجام هر کاری در دو دوره 40 روزه میتوانید مطمئن شوید که آن کار بر شما ملکه شده است. کتاب خواندن، این فرصت بزرگ موفقیت را از دست ندهید.
6. هر روز 10 ایده متفاوت پیدا کنید
روزانه سعی کنید برای موضوعاتی که با آنها درگیر هستید، 10 ایده متفاوت داشته باشید. مهم نیست عملی هستند یا نه، یا چقدر فضایی و دور از دسترس هستند، این کار باعث میشود برای کارهایتان روشهای مختلف پیدا کنید و بعد میدانید چه؟ مغزتان را درگیر ایدههای نو کردهاید. یک کارآفرین موفق یک شبه به ایدههای جذابش نرسیده است. او سالها عادت کرده است که به مسائل از دریچهای دیگر نگاه کند. مسلما مدیر اسنپ ناگهانی و از روی اتفاق به ایده تاکسیهای اینترنتی نرسیده است. احتمالا این روش او در زندگی بوده است که برای مشکلات راهحلهای جدیدی پیدا کند و تعریف هوش نیز چیزی جز این نیست!
7. به خودتان استراحت دهید
برنامهریزی داشته باشید. زمانی از روز را به هیچ کاری اختصاص ندهید. برای چند لحظه به هیچ چیز فکر نکنید. بله درست است، ممکن است ذهن شریفتان داغ کند! به ذهن اجازه دهید تا انرژی لازم برای ادامه را دوباره پیدا کند. مغز مبارک را نسوزانید!
8. ویدئوی آموزشی را جایگزین دیدن تلویزیون کنید
تلویزیون، یکی از عوامل مهم خنگ! شدن ملتهاست! باور کنید. دقیقا همان زمانی است که ذهنتان به هیچ چیز فکر نمیکند و این همان دلیل محرومیت تلویزیون برای باهوشهاست. مخصوصا برنامههای تلویزیون ایران که تقریبا با دقت بالایی میتوان گفت هیچ محتوای خاصی ندارد و با خیال راحت میتوانید به مغز مبارک کمی استراحت دهید. شاید برای مورد فوق (همان استراحت به مغز)، تلویزیون تماشا کردن، گزینه مناسبی باشد.
9. چیزهایی که یاد گرفتهاید را به با بقیه مطرح کنید
اگر در طول روز به مطلبی برخورد کردهاید که به نظرتان جالب بوده، شب برای اعضای خانوادهتان نیز بازگو کنید. اگر در تلویزیون مستندی دیدید که به کار همسرتان مربوط است، یا در رادیو در مورد ماشین و ابزار آلات چیزی شنیدید یا غذای خوبی یاد گرفتهاید، شب برای اعضای خانهتان تعریف کنید. این کار هم جمع صمیمی خانهتان را صمیمیتر میکند و هم باعث میشود شما بیشتر فعال باشید و به کارهایتان در طول روز فکر کنید.
10. لیست کارهای فردا را آماده کنید
قبلا توضیح دادیم که نوشتن کارها، در طول روز و برای روز بعد برای فعال ماندن و فعال شدن ذهن بسیار مفیدند. اما یادداشت کردن کارهای آینده یک مزیت دیگر نیز دارد و آن این است که فردایتان را بدون برنامه صرف نخواهید کرد. یکی از ویژگیهای افراد موفق این است که صبحهای بدون برنامه ندارند و هر روز صبح لیست کارهای آن روز را جلویشان میگذارند و میدانند که هر روز ظهر چقدر باید کارشان را پیش ببرند. این کار باعث میشود ذهن شما به کارهای فردا نزدیک شود. یک جمله معروف از یکی از امامانمان نقل شده است که میگویند اگر نمیتوانید خود را جزء گروهی کنید، خودتان را شبیه آنها کنید. امام علی(ع) فرمودهاند: «اگر نمیتوانید صبور باشید خود را مانند افراد صبور نشان دهید.» به خوبی معلوم است که انسانهایی که خود را شبیه گروهی کنند، در خصوصیات بسیار شبیه آنها نیز میشوند.
یکی دیگر از مزیتهای نوشتن کارهای فردا این است که احتمالا فردا وقتتان خاصیت کشسانی پیدا میکند و زمان بیشتری خواهید داشت.
11. در دورههای آموزش اینترنتی شرکت کنید
از پلتفرمی که اینترنت در اختیار شما قرار میدهد استفاده کنید. دورههای آنلاین را به هیچ وجه از دست ندهید مخصوصا اگر رایگان باشد. این دورهها فرصتهای طلایی شما برای یادگیری و کسب مهارت هستند. از آنها غافل نشوید. هر کدام از آموزشهایی که به صورت رایگان در آپارات و یوتیوب و یا سایتهای اینچنینی قرار دارند، برای شما فرصتی است که شما را از ندانستن نجات میدهد.
ادامه این مطلب را در رازینه بخوانید. اگر میخواهید عاداتی کسب کنید که در زمان پیری به آلزایمر و بیماریهای ذهنی سالمندان مبتلا نشوید ادامه این مطلب را در اینجا دنبال کنید. چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟
سلام، من نرگس سلطان زاده هستم؛ کارشناسی ارشد مهندسی عمران از دانشگاه تهران. از قدیم به نوشتن علاقه داشتم و همین باعث شد وبلاگنویسی و فعالیت در شبکههای اجتماعی مختلف رو تجربه کنم. از اردیبهشت 97 در مجله رازینه فعالیت دارم و امیدوارم مطالب مفیدی برای شما داشته باشم.
۲ دیدگاه در “23 عادت روزانه که شما را باهوشتر میکنند – قسمت اول”