تا به حال فکر کردهاید چه چیزی باعث میشود افراد موفق سرحالتر و شادابتر از عموم مردم باشند؟ زیرا آنها باور دارند اولویتهای شخصیشان از کارهای سایر افراد مهمتر است. به همین دلیل این افراد عموماً ساعات اولیهی روز خود را به چک کردن ایمیلهای خود اختصاص نمیدهند. آنها صبح را زمانی برای «خود» میدانند نه «دیگران».
این انسانهای خارقالعاده و شگفتانگیز باور دارند اگر لازم است زمانی برای اولویتهای خود بگذارند، این زمان باید در ساعات ابتدایی روز باشد. شاید خوب باشد ببینیم این کارآفرینان و مدیران صبح خود را چگونه آغاز میکنند. در این متن به 8 عادت متداول آنان اشاره خواهیم کرد.
-
واقعاً صبح زود بیدار شوید!
از بچگی مدام شنیدهایم: «سحر خیز باش، تا کامروا شوی». ضربالمثل ها یقیناً از روی تجربه مطرح شدهاند و بر سر زبانها افتاده اند؛ بنابراین دور از انتظار نخواهد بود که بگوییم افراد موفق صبحها حوالی ساعت 4 یا 5 بیدار میشوند. این عمل به آنها کمک میکند تا ساعات آغازی روزشان واقعاً از آن خودشان باشد.
اگر ساعت بیداری شما با آنچه گفته شد فاصلهی زیادی دارد، برای شروع میتوانید 15 دقیقه زودتر از عادت همیشگیتان بیدار شوید.
-
زمانی برای تجدید قوا
حتماً تجربه کردهاید وقتی تصمیم به انجام یک کار تازه میگیرید، ابتدا با انگیزه فراوان قصد فتح تمام قله های موجود را دارید. اما، این حال و هوا به همان آغاز کار خلاصه میشود و بنابراین ممکن است نتیجه مطلوب را نیابیم. انسانهایی که ما نام آنها را با موفقیت میشناسیم، از این نکته غافل نمیشوند و هر از چند گاهی زمانی را برای تجدید قوا و به عبارت دیگر تقویت روحیه در نظر میگیرند.
برای این دوباره انگیزهی بالای شروع کار خود را تجربه کنید؛ سعی کنید با انسانهایی با «انرژی مثبت» در تعامل باشید.
-
هر روز یک سوال مهم را از خود بپرسید
اگر امروز آخرین روز زندگی شما باشد، آیا باز همین کاری را که مشغول انجام آن هستید، انجام میدادید؟
این سوال را قاطعانه از خود بپرسید و اگر چند روز از هفته پاسخ شما منفی بود، سعی کنید روال زندگیتان را تغییر دهید. زیرا تضمینی وجود ندارد در آینده زمانی برای رسیدگی به علایق خود بیابید.
-
قورباغه ات را قورت بده!
معمولاً آدمها صبح ارادهی قوی تری دارند. هر روز میان کارهای خود دشوارترین را انتخاب کنید و آن را همان آغاز روز یعنی حتی پیش از خوردن صبحانه به اتمام برسانید.
-
با همکار خود در ارتباط باشید
در مورد اهداف و برنامه های خود با همگروهی تان گفتوگو کنید. حتی می توانید یک روز در هفته را به عنوان روز صبحانهی ویژه در نظر بگیرید و آن روز صبحانه را در یک کافه با همکارتان بگذرانید.
-
برای روز خود برنامه داشته باشید
هر روز حداقل 10 دقیقه را به مرور کارهای روزانه خود اختصاص دهید. در غیر این صورت چگونه می توانید مطمئن باشید همهی کارهایی را که میخواهید انجام خواهید داد؟ روزی که بدون برنامه و نقشهی ذهنی آغاز شود، تقریباً روزی از دست رفته است. کافی است روزهای بیبرنامه و بابرنامهی زندگی خود را مقایسه کنید. زمان هرچقدر شما اراده کنید کش میآورد!
-
ذهن خود را آرام نگه دارید
آرام باشید و به ذهن خود زمانی بدهید تا بتواند خود را شفاف کند. فراموش نکنید که 90 درصد بیماریها با استرس در ارتباط اند. بنابراین از پرخاش بیمورد دوری کنید. مطمئن باشید حتی در کوچکترین اتفاقات زندگی نیز میتوانید لحظههای شیرین و دوستداشتنی را پیدا کنید.
-
برای فرزندان خود زمان بگذارید
گاهی اوقات ممکن است انسان آنچنان غرق مشغلههای کاری شود که فراموش کند دلیل این که کار میکند تجربهی یک زنگی راحتتر و باکیفیتتر است. در طول روز ممکن است وقت کافی نداشته باشید بنابراین میتوانید صبح کودکان تان را در آماده شدن برای رفتن به مدرسه همراهی کنید و با آنها در مورد رویاها و افکارشان گفتوگو کنید.
سلام، من نرگس سلطان زاده هستم؛ کارشناسی ارشد مهندسی عمران از دانشگاه تهران. از قدیم به نوشتن علاقه داشتم و همین باعث شد وبلاگنویسی و فعالیت در شبکههای اجتماعی مختلف رو تجربه کنم. از اردیبهشت 97 در مجله رازینه فعالیت دارم و امیدوارم مطالب مفیدی برای شما داشته باشم.
یک دیدگاه در “8 عادت موثر صبحگاهی که لازم است بدانید”