پدر و فررزند به لپ‌تاپ نگاه می‌کنند.

5 روش برای ارتباط بهتر با نوجوانان

نوجوانی یکی از پرتلاطم‌ترین دوره‌های زندگی هر فردی است و یکی از دغدغه‌های همیشگی والدین شیوه‌ی برقراری ارتباط با نوجوانان است. تغیرات سریع روحی و روانی در نوجوانی، شناخت نوجوانان را دشوار می‌سازد. والدین نمی‌دانند باید با او هنوز مانند همان کودکی که می‌شناختند رفتار کنند یا این مثل یک آدم بزرگ. به همین دلیل نیز گاهی اوقات تنش‌ها میان والدین و نوجوانان بالا می‌گیرد و آن‌ها بازخوردهای غیرمنتظره‌ای از فرزندانشان دریافت می‌کنند. در این متن می‌خواهید با ارائه‌ی 5 راه‌کار عملی به شما کمک کنیم تا بتوانید ارتباط بهتری با فرزندتان برقرار کنید.

بیشتر بخوانید:

     چگونه با نوجوانم ارتباط برقرار کنم؟

  1. با تکنولوژی بروز شوید.

اگر خاطرات نوجوانی خود را مرور کنید، حتما به یاد می‌آورید که در آن زمان به دنبال راه‌های جدید برای برقراری ارتباط بوده‌اید. نوجوان‌های امروزی نیز رفتاری مشابه شما را از خود نشان می‌دهند. آن‌ها دوست دارند با استفاده از فضای مجازی، عضویت در شبکه‌های اجتماعی مختلفی را تجربه کنند. بیشتر نوجوانان به یک شبکه‌ی اجتماعی قناعت نمی‌کنند و در شبکه‌های مختلفی مانند؛ اینستاگرام، توییتر، اسنپ‌چت، اسکایپ، تلگرام و … عضو می‌شوند.

شما به عنوان پدر و مادر باید مراقب آن‌ها باشید و بدانید که عضو کدام شبکه‌های اجتماعی هستند. برای نزدیکی بهتر با فرزندتان می‌توانید در آن شبکه‌ها عضو شوید. این کار به شما کمک می‌کند تا پی ببرید نوجوانتان با چه کسانی در ارتباط است. زمانی که فرزندتان علاقه‌ی شما را به این شبکه‌ها ببیند، اپلیکیشن‌های جدید‌تر را نیز با شما به اشتراک خواهدگذاشت. این روش باعث می‌شود کمتر از گذشته مخفی‌کار باشد و فضای مجازی به عنوان یک علاقه‌ی مشترک، باعث نزدیکی بیشتر شما و فرزندتان گردد.

 

  1. برای فرزندتان سرگرمی پیدا کنید.

مسلما هر انسانی برای زمان‌ها بی‌کاری خود به یک سرگرمی احتیاج دارد. به نوجوانتان در انتخاب این سرگرمی کمک کنید. زمانی که فرزندتان برای اوقات بی‌کاری خود برنامه دارد، کمتر ممکن است به بی‌راهه برود. البته این به این معنا نیست که شما باید تمام وقت او را با فعالیت‌های فوق‌برنامه پر کنید و یا این که فرزندتان با این کارهای جانبی هرگز به بی‌راهه نخواهد رفت؛ اما، این برنامه‌ها میزان لغزش او را کاهش می‌دهد.

در این زمینه متناسب با علاقه‌ی فرزند و نظر خود می‌توانید از فعالیت‌های ورزشی، فرهنگی، هنری و یا حتی کارهای پاره وقت استفاده کنید. شما با همراهی فرزندتان در این برنامه‌ها، به او آموزش می‌دهید که زندگی او تنها در درس‌های مدرسه‌اش خلاصه نمی‌شود و حتی ممکن است همین مهارت‌ها آینده‌ی شغلی او را بسازد.

 

  1. دوستان فرزندتان را بشناسید.

نسبت به دوستان فرزندتان بی‌تفاوت نباشید. سعی کنید از نزدیک با دوستان او آشنا شوید. از آن‌ها دعوت کنید تا به خانه‌ی شما بیایند. با آن‌ها گفت‌وگو کنید و نامشان را به خاطر بسپارید. به تدریج ممکن است ببینید رفت‌وآمد تعدادی از دوستان او به خانه‌ی شما کمتر از گذشته شده‌است. در این صورت درباره‌ی دلیل آن با فرزندتان گفت‌وگو کنید تا بفهمید آیا دوستی آن‌ها به هم خورده‌ است و یا چرا کمتر از گذشته با هم هستند. در طی سال‌های نوجوانی گروه دوستان فرزندتان نسبت به گذشته تفاوت می‌کند. شخصیت خود او نیز تغییر خواهدکرد. شما نیز باید در هر زمانی متناسب با شخصیت جدید او با فرزندتان ارتباط برقرار کنید. این گفت‌وگوها باعث می‌شود شناخت دقیق‌تر از فرزندتان داشته‌باشید.

 

  1. به او بگویید باید خانواده را در اولویت قرار بدهد.

فرزند شما به عنوان یکی از اعضای خانواده، باید بخشی از زمان خود را در جمع خانوادگی بگذراند. به او اجازه بدهید بخشی از زمان خود را در اتاقش تنها باشد؛ اما، به او بیاموزید که خانواده‌اش را باید در اولویت قرار بدهد. حتی شاید گاهی اوقات لازم باشد او را وادار کنید با شما باشد. زمانی که با خانواده گذرانده می‌شود، روی هر یک از اعضای خانواده تاثیرگذار است و این تاثر حتی شاید روی نوجوان شما عمیق‌تر نیز باشد. بنابراین از او بخواهید بخشی از زمانش را به بودن در کنار خانواده اختصاص دهد.

 

  1. به او آزادی عمل بدهید.

نوجوانی زمان تغییر است. شما نیز در این سال‌ها باید همانند 1تغییر کنید. به تدریج که او بزرگ‌تر می‌شود، باید یاد بگیرید بیشتر از گذشته به نوجوانتان اعتماد کنید. باید به او اجازه بدهید کارهایش را به تنهایی انجام دهد. دایره‌ی اختیارات او را بزرگ‌تر از گذشته کنید. همه‌ی اشتباهاتش را به رخش نیاورید؛ اما، مراقبش باشید و اگر جایی لازم بود، کمکش کنید تا راه را به درستی طی کند.

نوجوانان نیز همانند خود شما، همه چیز را نمی‌دانند و به همین دلیل نیز گاهی اوقات تصمیمات اشتباهی می‌گیرند. به آن‌ها فرصت و آزادی عمل بدهید و فراموش نکنید که این اشتباهات او را بزرگ می‌کند. با این حال از دور حواستان به فرزندتان باشد تا اگر نیاز داشت، از او حمایت کنید.

منبع: اینجا

یک دیدگاه در “5 روش برای ارتباط بهتر با نوجوانان”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *