دو مرد جوان با یکدیگر صحبت می‌کنند

10 مهارت گفت‌وگو که هر کسی باید بداند

ارتباط کلامی یکی از اجزای جدانشدنی زندگی است و روی ابعاد مختلف آن تاثیر می‌گذارد. بنابراین بهبود این مهارت، می‌تواند زندگی شخصی و حرفه‌ای افراد را تحت‌تاثیر قرار دهد.

«دن شوبل» می‌گوید: « وقتی افراد مهارت‌های مشابه دارند و برای به‌دست آوردن موقعیت‌های مشابه رقابت می‌کنند، آنچه آنها را متمایز می‌کند مهارت‌های گفتگو است. طوری‌ که خود را نشان می‌دهید، ارتباط‌تان با دیگران هنگام مصاحبه یا حین کار، می‌تواند برند شخصی شما را بسازد یا تخریب کند. امروزه بیشتر افراد به این نتیجه رسیده‌اند که نکات کوچک، مخصوصا در محیط رقابتی امروز اهمیت بیشتری دارند».

در ادامه با رازینه‌مگ همراه باشید تا به 10 مهارت گفت‌وگو که آموختن آن‌ها برای هر فردی ضروری است، اشاره کنیم.

حتما بخوانید:

  1. دوستانه رفتار کنید

مردم ناخودآگاه دوست دارند در کنار افرادی باشند که رفتاتر صمیمانه‌ای دارند و لبخند می‌زنند. زیرا این رفتارها احساس خوشایندی را به فرد مقابل القا می‌کند. انسان‌ها ترجیح می‌دهند وقت خود را در کنار کسانی بگذرانند که مایه خوش‌حالی آن‌ها بشوند.

  1. درباره‌ی حرف‌هایتان فکر کنید

ضرب‌المثل‌های فراوانی درباره‌ی ارزش و اهمیت ساکت ماندن در فرهنگ ما وجود دارد. بی‌تردید وجود این ضرب‌المثل‌ها بدون دلیل نیست. بنابراین پیش از این که هر سخنی را به زبان بیاورید، حتما درباره‌ی آن بیاندیشید. در غیر این صورت یا حرف‌هایتان دیگران را خواهدرنجاند و یا ارزش خود شما را در ذهن آن‌ها کاهش می‌دهد.

  1. منظور خود را واضح بیان کنید

حرف‌های‌تان را به گونه‌ای بگویید که مخاطب به راحتی متوجه مفهومی که می‌خواهید، بشود. مردم در بیشتر مواقع حوصله ندارند حرف‌های شما را دقیق تجزیه و تحلیل کنند. بنابراین اگر مقصود خود را شفاف بیان نکنید، سوءتفاهم پیش می‌آید و نمی‌توانید رابطه‌ی عمیقی با دیگران برقرار کنید.

  1. پرحرف نباشید

هم‌نشینی با انسان‌های پرحرف، خوشایند نیست. این افراد به دیگران اجازه‌ی صحبت کردن نمی‌دهند و مدام گوشی می‌خواهند که به حرف‌های شان را بشنود. بنابراین، اکثر آدم‌ها از پرحرف‌ها فاصله می‌گیرند.

  1. نقش بازی نکنید

دیر یا زود، مردم تشخیص می‌دهند که خودتان هستید یا صرفا نقش بازی می‌کنید. هم‌نشینی با انسان‌هایی که چیزی که نیستند را نشان می‌دهند، زجرآور است. به همین دلیل نیز افراد به محض این که بفهمند کسی برایشان نقش بازی می‌کند، از او دور می‌شوند.

  1. متواضع باشید

تواضع یکی از صفات پسندیده و جذاب است. افرادی که با محبت و فروتنی با دیگران رفتار می‌کنند، جایگاه بالاتری میان مردم پیدا می‌کنند. بنابراین روحیه‌ی خودبرتربینی را از خود دور کنید.

  1. اعتماد به نفس داشته‌باشید

توضع به معنای اعتماد به نفس پایین نیست. اعتماد به نفس را در خود تقویت کنید. اعتماد به نفس یعنی به توانایی‌های خود اطمینان داشته‌باشید. شما می‌توانید در عین این فروتنی، اعتماد به نفس بالایی داشته‌باشید. تن صدا، ارتباط چشمی، زبان بدن و کلمه‌هایی که به کار می‌برید، اعتماد به نفس شما را به نمایش می‌گذارد.

  1. به زبان بدن خود توجه کنید

هنگام صحبت کردن، بخش زیادی از مفاهیم را با استفاده از زبان بدن به دیگران منتقل می‌کنیم. با به کارگیری درست زبان بدن می‌توانید احترام و علاقه را به وجود بیاورید و مقصود خود را نیز رساتر به مخاطبانتان منتقل کنید.

  1. مقصود خود را مختصر بگویید

منظور خود را در کوتاه‌ترین حالت ممکن بیان کنید. حرف‌های بیهوده حوصله‌ی اطرافیانتان را سر می‌برد و اشتیاق آن‌ها برای شنیدن حرف‌ها کاهش می‌یابد. بنابراین حرف‌های بیهوده را از میان صحبت‌هایتان حذف کنید.

  • خوب گوش دادن را بیاموزید.

خوب گوش دادن، یکی از عادت‌هایی است که محبوبیت شما را میان اطرافیانتان افزایش می‌دهد. زمانی که فردی سخن می‌گوید، چرفش را قطع نکنید. گاهی سری میان صحبت‌های او تکان دهید و حرف‌هایش را تایید کنید.

 

به طور طبیعی، مردم تمایل دارند در کنار افرادی قرار بگیرند که شبیه خوشان هستند. شما نیز می‌توانید با تقلید رفتار و صدای دیگران، به آن‌ها نزدیک شوید. به عنوان مثال اگر آن‌ها آرام حرف می‌زنند، شما نیز آرام صحبت کنید و اگر پرانرژی هستند، شما نیز پرانرژی باشید. این رفتارها به طور ناخودآگاه، صمیمیت روابط شما را افزایش می‌دهد.

مهارت‌های ارتباطی یک شبه به دست نمی‌اید. بنابراین لازم است برای احساس تاثیر این تمرین‌ها صبر داشته‌باشید و با اشتیاق این مهارت‌ها را در خود تقویت کنید.

 

برگرفته از اینجا

۲ دیدگاه در “10 مهارت گفت‌وگو که هر کسی باید بداند”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *