برای تقویت خاک یک باغچه یا محیط یک گلدان به کود نیاز داریم تا مواد مغذی مورد نیاز یک گیاه تامین شود. کود را میبایست همزمان با خاک مخلوط کرد و بستر کشت را فراهم آورد و سپس اقدام به کاشت گیاه نمود. سایت گلباران سبز با دسترسی راحت و آسان به انواع محصولات امکان خرید خاک باغچه، خرید کود، خرید خاک برگ را فراهم آورده است. کود یک نیاز اساسی گیاه است، وقتی به دنبال خرید خاک باغچه و کود هستید، همزمان هر دوی آنها را از سایت گلباران سبز میتوانید تهیه نمایید، تضمین کیفیت هر دو محصول با سایت گلباران سبز است.
تقویت خاک
خاک همیشه به تقویت شدن نیاز دارد. راه حل هم آسان است: استفاده از مواد طبیعی و کود، در ابتدا لایهای به ضخامت ۵ تا ۸ سانتی متر شامل کمپوست، برگهای تجزیه شده و چمن چیده و خشک شده را به خاک اضافه کنید. علاوه بر این میتوانید برای تقویت خاک از کودهای ارگانیک، زیستی و یا شیمیایی استفاده کنید. این محصولات به همراه انواع خاک و کود پرلیت، لیکا، ابزار باغبانی، خاک باغچه، خاک برگ ، پوست بادام و بذر در سایت گلباران سبز موجود است. برای خرید خاک باغچه و کود میتوانید آنلاین سفارش دهید و محصول مورد نظر را درب منزل تحویل بگیرید.
انواع کود
کودها به 3 دسته اصلی تقسیم میشوند که شامل کودهای شیمیایی، کودهای آلی یا ارگانیک و کود بیولوژیک یا زیستی است.
کود شیمیایی چیست؟
برخی از کودها جزء عناصر پر مصرف گیاه و برخی نیز جزء عناصر کم مصرف گیاه میباشد.
عناصر پر مصرف شامل: ازت، فسفر، پتاس، کلسیم، منیزیم
عناصر کم مصرف شامل: آهن، روی، منگنز، مس، بر
در ادامه به ترتیب از کودهای پر مصرف شروع میکنیم و درباره آنها بیشتر توضیح میدهیم.
کودهای ازت
ازت به صورت نیترات، یون آمونیم و اوره قابل جذب برای گیاه است. مثلا کود نیترات آمونیم دارای 33 درصد ازت است و هر دو فرم کود نیترات یا ازت برای گیاه قابل جذب است. اوره رایج ترین کود ازت در ایران است. اوره یک کود مایع است که از ترکیبات آلی به شمار میرود.
کودهای فسفر
غالباً درصد فسفر کودهای شیمیائی را به صورت درصد اکسید فسفر ذکر مینمایند. اسید فسفریک که از تجزیه مواد آلی خاک حاصل میشود قابل جذب گیاه است، اما به صورت کود شیمیائی مصرف نمیشود. قسمت اعظم کود فسفری که به خاک داده میشود. به وسیله کلسیم در خاکهای قلیائی و به وسیله آهن و آلومینیم در خاکهای اسیدی تثبیت میگردد. معمولاً تا کود فسفری که به خاک داده میشود در سال اول به صورت قابل جذب در گیاه باقی میماند و بخش کمی نیز طی سالهای آینده جذب گیاه میگردد. میزان محلول بودن و حرکت کود فسفر در خاک بسیار محدود است. میبایستی کودهای فسفر را قبل از کاشت به خاک داد و آنها را مستقیماً در ناحیه رشد ریشه قرار داد.
کودهای پتاسیم
کمبود پتاسیم بیشتر در خاکهای اسیدی و خاکهای شنی دیده می شود، اما کمبود آن در سایر خاکها به خصوص یونجه نیز مشاهده میگردد. بیشتر کودهای پتاسیم در آب محلولند، یکی از فراوان ترین کودهای پتاسیم در طبیعت، کلروپتاسیم است.
کودهای گوگرد
کمبود گوگرد در خاکهایی که در معرض شستشو قرار دارند مشاهده میشود. در این حالت باید گوگرد را به صورت کود به خاک اضافه کرد. مقدار گوگرد کودها را بر اساس درصد عنصر گوگرد (s) مشخص میکنند. انتخاب میزان کود گوگرد به pH خاک بستگی دارد. در خاکهای اسیدی می توان از سولفات کلسیم یا جیپس استفاده کرد. از پودر گوگرد نیز میتوان به عنوان کود گوگرد استفاده کرد. هر چه ذرات عنصر گوگرد ریزتر و توزیع آن در خاک یکنواختتر باشد، سرعت اکسیده شدن گوگرد بیشتر خواهد بود. اکسیداسیون گوگرد موجب اسیدی شدن خاک شده و به همین دلیل از آن در اصلاح خاکهای قلیائی استفاده میشود.
کودهای کلسیم و منیزیم
کلسیم و منیزیم کمتر به عنوان کود مصرف میشوند، زیرا کمبود آنها در بسیاری از خاکها (به استثنای خاکهای نواحی مرطوب) دیده نمی شود. خاکهای نواحی مرطوب اسیدی بوده و برای اصلاح آنها از کلسیم و منیزیم استفاده میشود. برای اصلاح خاکهای اسیدی مقدار زیادی کربنات کلسیم، منیزیم یا سولفات کلسیم استفاده میشود.
کودهای مخلوط
در میان کودها سه عنصر ازت، فسفر و پتاسیم بیشتر مصرف میشوند. گاهی کودهای تجارتی را به صورت مخلوطی از عناصر تهیه میکنند. ترکیب این گونه کودها را با درصد ازت (N)، اکسید فسفر و اکسید پتاسیم و به همین ترکیب ذکر میکنند مثلاً کود 2۰-2۰-۲۰ دارای ۲۰ درصد ازت، 2۰ درصد پتاسیم و 2۰ درصد فسفر میباشد.
کودهای عناصر کم مصرف
در خاکهای نواحی خشک کمبود آهن، مس، منگنز و روی و در خاکهای نواحی مرطوب کمبود مولیبدن، کلر و بر محتمل است. و چنانچه مقدار این عناصر در خاک و آب زیاد باشد باعث مسمومیت گیاه میشود.
انواع کود های شیمیایی
کودهای شیمیایی عبارتند از:
نیترات سدیم، نیترات کلسیم، سولفات آمونیوم، سولفات منگنز، نیترات آمونیوم، کلرور آمونیوم ، آمونیاک، سوپرفسفات تریپل، اوره، فسفات دی آمونیوم، سولفات پتاسیم، کلرور پتاسیم
کود آلی
کودهایی که به صورت طبیعی تهیه میشوند کود آلی شامل پسماندهای جانوری است کود دامی، دوغاب و گوانو از جمله کودهای آلی هستند کود آلی شامل مواد معدنی و خاکستری است، کمپوست یک نمونه از این کودهاست.
کود بیولوژیک یا زیستی: کودی که حاوی میکروارگانیسمهایی مانند قارچها، باکتریها و جلبکها سبز آبی هستند این میکروارگانیسم ها میتوانند عرضه مواد غذایی را درخاک افزایش دهند و مواد غذایی در خاک را افزایش میدهند. کودهای زیستی چند نوع هستند:
کودهای زیستی حل کننده فسفر
کودهای زیستی محرک فسفر
کودهای زیستی تثبیت کننده نیتروژن
کود زیستی برای عناصر غذایی کوچک
ریزوباکتریهای محرک رشد گیاهان
مزایای خرید کود از سایت گلباران سر سبز
بهتر است بدانید که هر سه نوع کود گفته شده در سایت گلباران سبز موجود است، با مطالعه بیشتر در زمینه گیاهان و همچنین گرفتن اطلاعات از سایت گلباران سبز، سبزی و نشاط را مهمان باغچه و خانه خود کنید، امکان خرید خاک باغچه، خرید کود، خرید کمپوست چای ، خرید انواع وسایل باغبانی، کتابهای کمک آموزش در گلباران سبز فراهم است. سایت گلباران سبز پذیرای سفارشات شما به صورت عمده وفله است و پس از خرید به راحتی آن را دریافت و استفاده نمایید. سایت گلباران سبز کیفیت این محصولات را تضمین مینماید.