شبکه‌های مجازی

10 نشانه‌ی اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی روی سبک زندگی امروزه‌ی ما بسیار موثر است. اثراتی که هم مثبت هستند و هم منفی. البته چگونگی تاثیر آن‌ها نیز به خود کاربران وابسته است. عده‌ای از مردم به شدیدا به این شبکه‌ها وابسته شده‌اند به طوری که می‌توان گفت به این شبکه‌ها اعتیاد دارند. اگر می‌خواهید بدانید آیا شما نیز در گروه معتادان به شبکه‌های اجتماعی قرار می‌گیرید یا نه، در ادامه با رازینه‌مگ همراه باشید تا ویژگی‌های این طیف را بررسی کنیم.

حتما بخوانید:

  1. بعد از بیدار شدن از خواب بلافاصله شبکه‌های اجتماعی را چک می‌کنید

افرادی که شدیدا به شبکه‌های اجتماعی وابسته هستند، صبح خود را با چرخ زدن در این فضاها می‌گذرانند. آن‌ها به تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک و یا توئیتر می‌روند و بدون هدف در آن چرخ می‌زنند. عده‌ای هم هستند که از خواب شبانه‌ی خود نیز برای حضور در این فضاها می‌گذرند.

حتما بخوانید:

  1. ساعت‌ها بدون هدف در شبکه‌های اجتماعی پرسه می‌زنید

اتلاف وقت، یکی از مهم‌ترین آسیب‌های این شبکه‌ها است. افرادی که به استفاده از این شبکه‌ها اعتیاد پیدا کرده‌اند، نمی‌توانند دنبال کردن شبکه‌های مجازی را کنار بگذارند. فرقی ندارد در آن به دنبال چه می‌گردند؛ در نهایت چیزی برای سرگرم کردن خود پیدا می‌کنند. این رفتار باعث می‌شود کارهایی ضروری خود را مدام به تعویق بیندازند و یا در حین انجام آن وقفه ایجاد کنند.

حتما بخوانید:

  1. در هر شرایطی این شبکه‌ها را چک می‌کنید

احتمالا شما نیز با افرادی که با گوشی خود غذا می‌خوردند و به خواب می‌روند، روبه‌رو شده‌اید. این افراد انگار نمی‌توانند لحظه‌ای از گوشی خود جدا شوند. این ک در زمان استراحت و یا حتی در محیط کار، هر از چند گاهی تلگرام، اینستاگرام و … را چک کنید، ایرادی ندارد؛ اما، اگر هر جا که هستید، ذهنتان درگیر این شبکه‌ها است، یعنی به استفاده از آن‌ها اعتیاد پیدا کرده‌اید.

حتما بخوانید:

  1. مدام به دنبال سوژه‌ی عکاسی هستید

اگر هر جا که می‌روید، به دنبال یک سوژه‌ی خوب برای عکاسی هستید و می‌خواهید یک شاهکار هنری(!) دیگر را برای صفحه‌ی اینستاگرام خود بیافرینید؛ یعنی به این شبکه‌ها اعتیاد پیدا کرده‌اید. این رفتار شما، اطرافیانتان را آزار می‌دهد. بهتر است به اندازه‌ای که به این شبکه‌ها فکر می‌کنید، به فکر عزیزانتان نیز باشید.

  1. در خیال خود صدای زنگ هشدار را می‌شنوید

اگر درگیر شبکه‌ها اجتماعی باشید، با شنیدن صدای هشدار گوشی‌تان، به هیجان می‌آیید. اما اگر بدن این که گوشی شما صدایی بدهد، مدام تصور می‌کنید زنگ هشدارش به صدا در آمده؛ یعنی، بیش از اندازه به این شبکه‌ها وابسته شده‌اید.

احتمالا همه‌ی شما تجربه کرده‌اید زمانی که در انتظار یک پیام و یا تماس تلفنی هستید، با کوچک‌ترین صدایی به سمت گوشی خود می‌روید؛ اما، اگر این اتفاق به طور مکرر برای شما تکرار می‌شود، لازم است به فکر راه چاره باشید.

دکتر «مایکل راتبرگ» این پدیده را «سندرم لرزش خیالی» نامیده است. تحقیقات انجام شده در دانشگاه‌های آمریکا نشان داد که 9 دانشجو از هر 10 نفر، این احساس را تجربه کرده‌اند.

  1. شبکه‌های اجتماعی تنها راه ارتباط شما با دوستانتان است

در دنیای امروز، هر یک از ما در 24 ساعت شبانه‌روز توسط این شبکه‌ها محاصره شده‌ایم. از آنجایی که استفاده از این اپلیکیشن‌ها رایج است، دوستان و آشنایانتان نیز ترجیح می‌دهند از این راه با شما ارتباط برقرار کنند. شاید در نگاه اول به نظر برسد با این کار بیشتر می‌توانیم با یکدیگر در ارتباط باشیم؛ اما، از آنجایی که این ارتباطات به تدریج جای دیدارهای حضوری را می‌گیرد، صمیمیت را کاهش می‌دهد.

  1. شبکه‌های اجتماعی همیشه اولویت اولتان هستند

شبکه‌های اجتماعی برای آن‌هایی که به این شبکه‌ها اعتیاد پیدا کرده‌اند، همیشه در اولویت هستند. تفاوتی نمی‌کند بخواهند در سینما یک فیلم فوق‌العاده ببینند و یا با گروهی از دوستان خود والیبال بازی کنند؛ هیچ کاری برای آن‌ها به انداه‌ی حضور در این شبکه‌ها جذاب نیست. همه‌ی این کارها را کنار می‌گذارند تا در کنار گوشی خود باشند. اگر هم کار بخواهند دیگری انجام دهند، فکر و ذهنشان در کنار گوشی شان جا می‌ماند.

  1. مدام لایک‌های خود را می‌شمارید

لایک برای آن‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی روزگار می‌گذرانند، حکم طلا را دارد و اگر قدر زر را زر گر می‌شناسد، قدر لایک را آن‌ها می‌دانند! رسیدن به تعداد لایک بیشتر به تدریج برای آن‌ها تبدیل به یک آرزو می‌شود. آرزویی که چون قیدش بیشتر است، رسیدن به آن معنایی ندارد. آن‌ها مدام تلاش می‌کنند تا باز هم لایک‌های بیشتری بگیرند و خودشان نیز این موضوع را آشکارا بیان می‌کنند.

  1. بی اینترنت زندگی برایتان زندان است

در طول زندگی هر یک از ما خبرهای متعددی را می‌شنویم. خبرهایی که گاهی اوقات زیادی ناگوار هستند. برای عده‌ای که به شبکه‌های اجتماعی وابسته شده‌اند، هیچ خبری تلخ‌تر از این نیست که بشنود، این جا اینترنت وصل نمی‌شود!

حتی تصور این که دیگر امکان چک کردن پیام‌ها، عکس‌ها و ویدوئوهایی که دیگران به اشتراک گذاشته‌اند، وجو ندارد، برای این افراد دیوانه‌کننده است. حالا تصورکنید این خبر عین حقیقت باشد!

  • انتخاب پست از دشوارترین تصمیمات زندگی شما است

هر یک از ما در طول زندگی تصمیم‌های مختلفی می‌گیریم. تعدادی از این تصمیمات بسیار مهم و سرنوشت‌ساز اند. آن‌هایی که به شبکه‌های اجتماعی اعتیاد پیدا کرده‌اند، برای هر یک از پست‌هایی که می‌گذارند، مجبورند از این تصمیم‌ها بگیرند! این پست‌ها به جانشان وابسته است و وقتی پای مرگ و زندگی به میان می‌آید، خودتان دیگر تصور کنید چقدر یک تصمیم مهم می‌شود! این افراد بارها و بارها پست خود را بازنویسی می‌کنند تا مطمئن شوند بهترین کیفیت به دست آمده‌است. با این حال ممکن است ببینید بعد از مدتی پست خود را پاک کرده‌اند. چون احتمالا کیفیت لازم برای بقا را نداشته‌است!

 

نشانه‌های افراد معتاد به شبکه‌های اجتماعی را خواندید؟ کدام یک از این ویژگی‌ها را در خود می‌بینید؟ اگر این نشانه‌ها در مورد شما صادق است، پیشنهاد می‌کنیم از این به بعد با تامل بیشتری به سراغ این شبکه‌ها بروید. بهتر است برای بالا بردن کیفیت زندگی خود مقداری از این شبکه‌ها فاصله بگیرید و دنیا را از زاویه‌ی جدیدی نگاه کنید.

 

برگرفته از اینجا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *