کوفی عنان درگذشت

کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازمان ملل درگذشت (زندگی‌نامه)

کوفی عنان دیپلمات برجسته کشور غنا و دبیرکل سابق و محبوب سازمان ملل در سن 80 سالگی درگذشت.

عنان که یک حقوقدان بود. دوران ریاست عنان بر سازمان ملل با ریاست جمهوری بوش دوم همزمان شد به این دلیل او دائم در چالش با سیاستهای یکجانبه بوش بویژه جنگ عراق و افغانستان بود به گونه ای که نطق خداحافظی خود را به نقد سیاست‌های جنگ طلبانه بوش اختصاص داد.

وی اهل غنا و هفتمین دبیر کل سازمان ملل متحد در فاصله سالهای 1997 تا دسامبر 2006 بود.او در سال 1962 در سازمان بهداشت جهانی سمتی کسب کرد که نخستین سمت وی در سازمان ملل محسوب می‌شود. پس از آن سمت‌هایی مانند قائم مقامی اداره کمیساریای عالی پناهندگان و معاونت مالی دبیر و رهبری گروه حافظ صلح سازمان ملل از دیگر مناصبی بودند که وی عهده دار آن بود.

کوفی عطا عنان در 8 آوریل 1938 میلادی در شهر کوماسی کشور آفریقایی غنا چشم به جهان گشود. وی در کالج مک آلیستر اقتصاد را فرا گرفت و روابط بین الملل را در ژنو و مدیریت را در دانشگاه ام آی تی آمریکا آموخت.

عنان در سال 1962 وارد سازمان ملل شد و در دفتر ژنو سازمان بهداشت جهانی مشغول به کار شد. وی از مارس 1992 تا دسامبر 1996 معاون صلح بانی پطروس غالی دبیر کل مصری وقت سازمان ملل بود. شورای امنیت عنان را در 13 دسامبر 1996 به دبیر کلی سازمان ملل برگزید و پس از تائید در مجمع عمومی نخستین دبیر کل سازمان ملل که از میان کارمندان آن برگزیده شده بود، شناخته شد.

کوفی عنان در سال 2001 برای دومین بار به این سمت انتخاب شد و پس از وی در 1 ژانویه 2007 بان کی مون کره ای جانشین او شد.کوفی عنان پس از پایان خدمت در سازمان ملل، بنیاد کوفی عنان را به منظور مشارکت در توسعه جهانی تاسیس کرد.سازمان ملل واتحادیه عرب در سال 2012 وی را به نمایندگی خود در امور سوریه انتخاب کردند تا راه حلی برای مناقشه آن کشور بیابد.

کوفی عنان که برنده جایزه صلح نوبل نیز بوده است در مورد مدیریت ترامپ گفته بود:«تحت رهبری دونالد ترامپ آمریکا همه اصول اخلاقی و قانونی که سال های زیادی آن را به دست آورده بود را از دست داد.»

وی بخصوص حملات توئیتری ترامپ را محکوم کرده و گفت: بخصوص سیاستمداران باید بفهمند که کلمات می تواند انقلاب کرده و منجر به انفجارهایی شوند. بنابراین سیاستمداران باید توجه ویژه‌ای به انتخاب کلمات خود داشته باشند. انسان ها هم مانند دیگر کشورها دیگر نمی دانند آمریکا امروز چه می کند.
عنان بعد از دوران دبیرکلی نیز چند بار در نقش میانجی صلح در نقاط مختلف جهان حضور پیدا کرد.

عنان پس از آنکه سازمان ملل نتوانست پیشرفتی در حل و فصل مناقشه سوریه حاصل کند، از این سمت کناره گیری کرد. عنان در سپتامبر 2016 به ریاست کمیسیون تحقیقات سازمان ملل در بحران روهینگیا انتخاب شد و در 15 اوت 2018 در یکی از بیمارستان های سوییس درگذشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *